Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Twee nederlagen op rij heeft de achterstand van ADO Den Haag Vrouwen op de top twee van de Eredivisie Vrouwen doen oplopen tot zes punten. Vrijdag kan de achterstand op FC Twente in elk geval worden verkleind in de uitwedstrijd bij VV Alkmaar, dat voor het eerst een officiële thuiswedstrijd speelt op het nieuwe complex. Beide clubs speelden zestien keer eerder tegen elkaar in de competitie. De groengelen zegevierden negenmaal, terwijl de ploeg uit Noord-Holland vier keer als winnaar van het veld stapte. De overige drie confrontaties eindigden in een gelijkspel. Ruim een jaar geleden won de Haagse ploeg de vorige uitwedstrijd met 1-2. Na de gelijkmaker van Pia Rijsdijk maakte Carmen Simonis in de blessuretijd het winnende doelpunt

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

VV Alkmaar boekte afgelopen vrijdag na twee nederlagen op rij een comfortabele zege op bezoek bij Excelsior Barendrecht. Met tien punten uit zeven duels staat het elftal op de vijfde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is met elf punten de eerste van de achtervolgers op FC Twente en koploper Ajax. De ploeg zal erop gebrand zijn om op bezoek bij een van de concurrenten een overwinning te boeken.

“Ik denk dat we een goede competitiestart hebben gehad en dat we hebben laten zien wat we kunnen,” zegt Shanique Dessing. “We verliezen inderdaad tweemaal op rij, maar de nederlaag tegen FC Twente was onnodig. We ontwikkelen ons goed als team en leren van onze fouten. We hebben een jonge ploeg met veel voetballend vermogen. Als we leren om dit vermogen nog beter te benutten, dan ben ik ervan overtuigd dat het alleen nog maar beter kan gaan en we mee kunnen blijven draaien in de top van de Eredivisie!”

Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Aan het begin van dit seizoen werd de 16-jarige speelster overgeheveld van de belofteploeg naar het eerste elftal. “Ik denk dat ik me vorig jaar bij Jong ADO Den Haag Vrouwen goed heb ontwikkeld en daarom dit seizoen de overstap mocht maken,” zegt de aanvalster, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot basisspeelster. “Het is snel gegaan en ik zie dit seizoen echt als een ontwikkelingsjaar. Ik ben nog heel jong en kan nog superveel leren. Ik kan me optrekken aan de meer ervaren speelsters en wil natuurlijk zoveel mogelijk speelminuten maken. Dit seizoen wil ik graag mijn rendement verbeteren, sterker worden en een constantere speelster worden.”

Aanstaande vrijdag verwacht ze een mooie en felle strijd om de derde plaats. “Er zal aan beide kanten vol voor worden geknokt, dus het wordt zeker een leuke, maar ook spannende wedstrijd. Er gaan kansen voor hen komen, maar zeker ook veel kansen voor ons. Als wij de lijn van vorige week doortrekken en nu wel de kansen benutten, gaan wij zeker weten met drie punten terug naar Den Haag!”

De wedstrijd VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 17 november gespeeld op het nieuwe complex van AFC ‘34, gelegen aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Datum: 16-11-17

SPONSOREN