Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

oktober 12, 2017 in Nieuws

Na een competitievrije week wordt op vrijdag 13 oktober de Eredivisie hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen wacht een bezoek aan SC Heerenveen. Beide ploegen ontmoetten elkaar 31 keer in competitieverband. Negentien keer wonnen de groengelen, tegenover drie Friese zeges. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel. Tegen geen enkele club haalde ADO Den Haag Vrouwen tot nu toe meer punten in de competitie. Vorig seizoen wonnen beide elftallen één confrontatie en eindigde het derde onderlinge duel in een gelijkspel. 

 

SC Heerenveen begon het seizoen nog met een thuisnederlaag tegen VV Alkmaar, maar bleef de drie wedstrijden die volgden ongeslagen. Na de puntendeling bij koploper FC Twente staat de Friese club met vijf punten uit vier wedstrijden op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen verloor dit seizoen nog geen wedstrijd. Met vijf punten uit drie wedstrijden staat de Residentieclub momenteel op de derde plaats, op verliespunten gelijk met de koploper uit Enschede.

“We hebben heel hard doorgetraind en een zware oefenwedstrijd gespeeld,” kijkt Carmen Simonis terug op een nuttige competitievrije week. “Daarnaast hebben we een gezellig teamuitje gehad, wat natuurlijk altijd leuk is. Dat geeft dan weer wat ontspanning en dat heb je ook af en toe nodig.”

In de eerste drie competitiewedstrijden was ze met een assist en een treffer betrokken bij twee van de vijf Haagse treffers. “Je weet nooit hoe het seizoen gaat verlopen, maar ik voel me goed en wil deze lijn natuurlijk doorzetten,” zegt de 23-jarige speelster over haar verwachtingen dit seizoen. “Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor het team en dat we met z’n allen een mooi resultaat neerzetten dit seizoen. Een plekje in de top drie moet dan mogelijk zijn.” 

Carmen Simonis (8)

Een volgende stap richting dat doel moet aanstaande vrijdag gezet worden, op bezoek bij SC Heerenveen. “Het gaat een lastige wedstrijd worden,” aldus de middenveldster, die dit seizoen nog geen minuut miste in de Eredivisie. “SC Heerenveen speelde gelijk tegen PSV en FC Twente, dus ze hebben gewoon een goede ploeg. Je ziet dat de Friese club dit jaar weer stappen maakt en het iedereen heel lastig kan maken. Maar wij kunnen dat ook, dus het gaat een spannende wedstrijd worden in het Abe Lenstra Stadion!”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 13 oktober gespeeld in het Abe Lenstra Stadion, gelegen aan de Abe Lenstra Boulevard 19 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor jeugd t/m 12 jaar.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Did you like this? Share it: