UPDATE! Nance van der Meer & Victoria Pelova in Oranje onder 19

oktober 23, 2017 in Nieuws

UPDATE! Oranje Onder 19 is de kwalificatie ronde voor het EK 2018 in Zwitserland meer dan uitstekend begonnen. Woensdag 18 oktober stond de eerste wedstrijd op het programma. In Assen trof de ploeg van bondscoach Jessica Torny Letland, die door Oranje O19 met maar liefst 12-0 werd verslagen. Na 45 minuten spelen stond Onder 19 al op een comfortabele voorsprong van 9-0. ADO Den Haag Vrouwen speelster Victoria Pelova droeg met een doelpunt en een aantal assists bij aan de ruime overwinning. 

Zaterdag 21 oktober speelde Oranje Onder 19 in het Friese Harkema haar volgende wedstrijd, ditmaal tegen Estland. Ook deze wedstrijd wisten de talenten de tegenstander af te troeven met veel doelpunten. De wedstrijd eindigde in een 12-1 overwinning! Victoria Pelova stond opnieuw in de basis van deze wedstrijd, Nance van der Meer maakte een invalbeurt. 
Door deze twee ruime zeges heeft Oranje Onder 19 zich geplaatst voor de Eliteronde.

Oranje Onder 19 speelt dinsdag 24 oktober haar laatste duel in de kwalificatie-ronde voor het EK 2018. Het laatste duel is Ierland de tegenstander. 

Victoria Pelova (14)

Nance van der Meer (18)

—————————————————————————————————————– 

ADO Den Haag Vrouwen speelster Nance van der Meer, wie vorige week nog op de stand-by lijst stond, sluit deze week alsnog aan bij de selectie van Oranje Onder 19. Van 16 tot en met 24 oktober 2017 speelt Oranje onder 19 drie wedstrijden in eigen land om zich te kwalificeren voor het EK volgend jaar in Zwitserland.

—————————————————————————————————————– 

KNVB-coach Jessica Torny heeft Victoria Pelova in haar definitieve selectie voor de UEFA First Qualifying Round opgenomen.  Van 16 tot en met 24 oktober 2017 speelt Oranje onder 19 drie wedstrijden in eigen land om zich te kwalificeren voor het EK volgend jaar in Zwitserland. Tijdens dit toernooi zullen de volgende wedstrijden gespeeld worden: 

–        Nederland – Letland, woensdag 18 oktober, 19.00 uur, Sportpark Marsdijk Assen
–        Nederland – Estland, zaterdag 21 oktober, 16.00 uur, Sportpark De Bosk Harkema
–        Ierland – Nederland, dinsdag 24 oktober, 19.00 uur, Sportpark Marsdijk Assen

In de eerste kwalificatieronde doen 48 landen mee verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde komen er 28 landen uit in zeven groepen. Hiervan gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Zwitserland. De loting voor de tweede, en laatste, EK-kwalificatieronde is op 24 november.

Nance van der Meer is voor deze kwalificatieronde op de stand-by lijst geplaatst.

Did you like this? Share it: