Podcast: Mycujoo gaat internationaal met livestream

oktober 10, 2017 in Nieuws

 
Op donderdag 5 oktober werden commercieel manager Richard de Lange en Daniel Rosen Jacobson, mede-eigenaar van Mycujoo (het mediaplatform waar ADO Den Haag Vrouwen gebruik van maakt) in het Cars Jeans Stadion geinterviewd door Nu.nl. Onderstaand stuk verscheen onlangs op de de website van Nu.nl.

Foto: Mycujoo

 
We kijken massaal naar voetbal op tv en online, toch zijn er maar weinig clubs die de uitzending halen. De Amsterdamse scale-up Mycujoo wil dat veranderen met een streamingdienst voor kleinere clubs. In de podcast Klaar voor de Start spreekt NU.nl-verslaggever Julien Dom mede-eigenaar Daniel Rosen Jacobson in het Cars Jeans Stadion. ADO Den Haag Vrouwen is een van de eerste gebruikers van de in 2014 opgerichte startup. Commercieel manager Richard de Lange nam ook deel aan het interview.

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren via Soundcloud:

Oorspronkelijke cultuur en passie

Sinds 2014 groeide het bedrijf van twee werknemers naar bijna dertig in 2017. Dit jaar moeten de inmiddels vierhonderd aangesloten clubs, variërend van teams uit Afghanistan tot Curaçao, zo’n vijfduizend wedstrijden streamen op het platform.

Van een makkelijk te managen klein team groeien naar een bedrijf met afdelingen en de nodige politiek noemt Rosen Jacobson “een uitdaging”. Hoe behoud je de oorspronkelijke cultuur en passie?

Over Mycujoo

Mycujoo: Streamingdienst en platform voor kleine en middelgrote voetbalclubs
Oprichters: João Presa, Pedro Presa
Oprichting: 2014
Werknemers: 30

 

Did you like this? Share it: