Geen EK-finale voor Oranje Onder 19

augustus 17, 2017 in Nieuws, Uitgelicht

Donderdag 17 augustus

Nadine Noordam en Victoria Pelova zijn er met Oranje Onder 19 donderdagmiddag in Noord-Ierland niet in geslaagd de finale van het Europees kampioenschap te halen. Ondanks een goal van Pelova was Spanje in de halve finale met 2-3 de terechte winnaar.

“Ik ben trots op wat de meiden dit toernooi gepresteerd hebben, maar in de wedstrijd zat er gewoon niet meer in”, was KNVB-coach Jessica Torny realistisch.

Spanje speelt zondag de finale tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en Frankrijk. Onder 19 had zich met de plaats in de halve finale al geplaatst voor het WK in 2018 in Frankrijk.

—————————————————————————————————————————————–

Maandag 14 augustus

Oranje Onder 19 heeft zich ongeslagen geplaatst voor de halve finale op het EK in Noord-Ierland. De talentenploeg won vrijdag 11 augustus al de wedstrijd tegen Engeland met 2-0 waardoor het zich, naast een plek in de halve finale, ook plaatste voor het WK Onder 20 volgend jaar in Frankrijk.

Maandagmiddag 14 augustus werd de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Italië. De twee ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd gezien de 3-3 eindstand. Donderdag 17 augustus speelt Oranje Onder 19 om 16:00 uur de halve finale tegen de nummer twee van Groep A. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Eurosport. 

—————————————————————————————————————————————–

Dinsdag 8 augustus

Oranje Onder 19 is het EK in Noord-Ierland met een overwinning begonnen. Dinsdag 8 augustus was Frankrijk in de eerste poulewedstrijd de tegenstander. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny wist Frankrijk met 0-2 te verslaan. Nadine Noordam en Victoria Pelova begonnen beiden in de basis van deze wedstrijd. Laatstgenoemde was in de 10de minuut trefzeker; 0-1. In de 22e minuut tikte de Franse Julie Piga de bal in eigen doel. Vrijdag 11 augustus om 20:00 uur speelt Oranje Onder 19 haar tweede EK-wedstrijd tegen Engeland. 

—————————————————————————————————————————————–

KNVB-coach Jessica Torny heeft zondag haar EK-selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar. Het eindtoernooi wordt van 1 tot en met 21 augustus gehouden in Noord-Ierland. Vanuit ADO Den Haag Vrouwen zijn Victoria Pelova en Nadine Noordam opgenomen in de definitieve selectie. Romy Dalebout en Nance van der Meer staan op de stand-by lijst.

Engeland, Frankrijk en Italië zijn deze zomer de pouletegenstanders van de vrouwen Onder 19. Het team verzekerde zich in april tijdens de beslissende EK-kwalificatieronde van een ticket voor de eindronde.

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wenst Victoria en Nadine heel veel succes op het EK in Noord-Ierland!

Did you like this? Share it: