Oranjevrouwen Onder 17 ongeslagen poulewinnaar

oktober 10, 2017 in Nieuws

Oranje Onder 17, met Jong ADO Vrouwen speelsters Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen en Julia Kagie, heeft zich zaterdag na de derde overtuigende overwinning als poulewinnaar geplaatst voor de Eliteronde. De ploeg van Marleen Wissink versloeg concurrent Tsjechië in het slotduel met 3-0. “Dit was ook nog onze beste wedstrijd van de drie. De speelsters zijn echt in het toernooi gegroeid”, aldus Wissink in het Estse Talinn.

Onder 17 had na de 3-0 tegen Turkije en de 9-0 zege tegen Estland aan een gelijkspel genoeg voor de poulewinst, maar zover liet Oranje het niet komen. Van meet af aan had het elftal het overwicht, wisten de speelsters elkaar makkelijk te vinden, wonnen ze duels en zaten ze er bij de Tsjechische opbouw steeds bovenop. Met een lading kansen tot gevolg. Wissink: “We waren in die eerste fase heer en meester. Het enige wat eraan schortte waren de doelpunten. Achteraf kwam de eerste gelukkig net op een gunstig moment.”

“Die meiden zijn hartstikke blij natuurlijk. Terecht. Ze hebben het ook gewoon heel goed gedaan. En leuk dat de ouders ook meereisden en hun kinderen ondersteunden”, aldus Wissink, die haar elftal overigens onder uitstekende condities dus een prima toernooi zag afwerken. “Nu gaan we ons opmaken op de Eliteronde. Dit toernooi geeft daarvoor zeker vertrouwen.”

De eerste twee landen van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde die gespeeld wordt in maart 2018. Het Europees kampioenschap vindt plaats in Litouwen. Afgelopen zomer bereikte Onder 17 op het EK de halve finale.

Did you like this? Share it: