Jong ADO Vrouwen met winst de vakantie in

juni 17, 2017 in Nieuws

Op zaterdag 17 juni stond de laatste oefenwedstrijd van seizoen 2016-’17 op het programma voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Het grootste gedeelte van de selectie bestond uit het nieuw gevormde talententeam. Op deze zonovergoten dag was DSS in Haarlem de tegenstander. Met een ruime oefenzege gaat de selectie van Jong ADO Vrouwen genieten van de welverdiende vakantie; 0-5.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Jong ADO Den Haag Vrouwen heer en meester op het sportpark van DSS. Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt voor de groengelen; na goed verdedigend werk werd de bal meegegeven aan Shanique Dessing. De behendige buitenspeelster wist door middel van een geweldige solo de achterlijn te halen en de bal voor te geven op Jaimy Ravensbergen. Laatstgenoemde verzuimde niet en tikte de 0-1 beheerst binnen. Het tweede doelpunt van Jong ADO Den Haag Vrouwen was eigenlijk identiek aan het eerste doelpunt. Ditmaal was het Chasity Grant die door middel van een mooie actie de achterlijn kon halen. Shanique Dessing was er als de kippen bij om naast een assist, ook een doelpunt achter haar naam te schrijven. In de eerste helft werden er nog meerdere mogelijkheden gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt. Met een 0-2 stand gingen de ploegen de rust in.

Ondanks dat het team grotendeels uit nieuwe speelsters bestond, was dat niet zichtbaar in het spel. Naomi Piqué loste het verdedigend samen met Julia Kagie uitstekend op. Ook Bo Vonk kwam er als verdedigende middenveldster regelmatig tussen. Samen onderbraken ze de aanvallen van DSS vakkundig! Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft werden de touwen weer gevonden. Angelica Hertstein ontving de bal nadat het middenveld van de groengelen hem had veroverd. De rechtsbuiten gebruikte haar snelheid en gaf de bal keurig voor op Shanique Dessing; 0-3. Vastbesloten om de score nog meer uit te breiden schoot Kayra Nelemans van afstand. Haar inzet kwam op de arm van de tegenstander. Renee Zoutewelle ging achter de penaltystip staan en liet de keeper kansloos; 0-4. Nog geen minuut later was het wederom raak. Een goede voorzet van Kayra Nelemans werd uitstekend benut door Jaimy Ravensbergen; 0-5. In de laatste tien minuten van de wedstrijd had DSS nog twee kansen om de eretreffer te maken, maar keepster Jasmijn de Groot speelde een prima partij en hield haar doel schoon.

Het seizoen zit er definitief op voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Begin augustus hervat de talentenploeg de trainingen. Bedankt voor alle support en tot volgend seizoen!

DSS – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-5 (0-2)

Scoreverloop: 15. Jaimy Ravensbergen 0-1, 26. Shanique Dessing 0-2, 57. Shanique Dessing 0-3, 78. Renee Zoutewelle 0-4, 79. Jaimy Ravensbergen 0-5

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Maaike Klink (46. Jasmijn de Groot), Laura Brafine, Julia Kagie, Kayra Nelemans (40. Naomi Piqué), Renee Zoutewelle (40. Kimberley Smit), Bo Vonk, Jaimy Ravensbergen, Luna Knoester (75. Kayra Nelemans), Chasity Grant (40. Angelica Hertstein), Dana Breewel (75. Renee Zoutewelle) en Shanique Dessing (75. Chasity Grant)

Fotografie: Christian Brafine

Did you like this? Share it: